Home » Zenner Schilderwerken

Zenner Schilderwerken

Schilderwerken Zenner is al meer dan 50 jaar actief in de branche en dus ook goed vertrouwd met de wensen van hun klanten. Als een trotse kleine KMO kunnen klanten bij hen terecht voor alle decoratiewerken zoals schilderwerken, behangwerken, confectie van gordijnen met eigen naaiatelier, verkoop van verf en raamdecoratie. Dat alles is te bewonderen in hun winkel in Zelzate. 

Naast hun commerciële activiteiten zet zaakvoerder Andy Zenner en zijn collega’s zich ook dagelijks in voor het maatschappelijk belang en voor het welzijn van iedereen op de werkvloer. Zo hebben ze via Werkplekarchitect Compaan onder andere iemand met een zwaar drugsverleden en iemand uit het bijzonder onderwijs een Individueel Beroepsopleiding (IBO) laten volgen. Ze blijven zich bovendien inzetten om vluchtelingen werkkansen te geven. Zo hebben ze momenteel een Oekraïense vluchteling in dienst genomen. 

“Bij ons verdient iedereen een kans. Wij bieden elke medewerker die kansen om zich te ontplooien tot volwaardige schilders met opleidingen. Van vakantiewerk, stage, duaal leren, IBO, ABO tot vaste medewerker. Bij ons is iedereen gelijk, ongeacht hun leeftijd, levensfase, geslacht of herkomst. Iedereen heeft en verdient dezelfde rechten.”

Medewerkers krijgen binnen de organisatie ook doorgroeimogelijkheden aangereikt. Medewerkers volgen zo in de winterperiode verschillende opleidingen bij opleidingscentra van de VDAB en fabrikanten.  Dankzij deze opleidingen kunnen medewerkers hun vaardigheden bijschaven, hun productkennis verhogen, nieuwe vaktechnieken aanleren en zelfs hun rijbewijs behalen.  

Inzet wordt beloond

Hun belangeloze inzet en maatschappelijke betrokkenheid blijven niet onopgemerkt.  In 2017 mocht zaakvoerder Andy Zenner de Aedificas Foundation Award in ontvangst nemen.  De Aedificas Foundation is een kennis- en inspiratiecentrum voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) in de bouwsector, waarbij er een bijzondere aandacht uitgaat naar het verbeteren van de levensomstandigheden en het verhogen van de maatschappelijke kansen van kwetsbare groepen.

Andy Zenner mocht deze award in ontvangst nemen omwille van hun samenwerking met vzw Centrum voor Arbeidszorg ‘De Sprong’, waarbij ze samen het voetbalstadium van Sporting Lokeren schilderde. Een ploeg van een tiental mensen met een drugs- en alcoholverleden werd ingeschakeld om te schilderen.  De jury van de Aedificas Foundation Award loofde de inzet van de directie en het feit dat een klein bedrijf zoals Zenner Schilderwerken een grote impact kan hebben op de maatschappelijke integratie van de doelgroep door begeleiding en kennisoverdracht in het schilderwerk. De geldprijs verbonden aan die award ging integraal naar de werking van vzw De Sprong.  

Alle begonnen zaken zijn gewonnen zaken. 

Daar blijft het echter niet bij voor Schilderwerken Zenner.  Als ambassadeur Inclusieve Onderneming krijgen ze de kans om hun inclusieve visie en werkethiek verder uit te dragen om andere onderneming een duwtje in de rug te geven richting inclusief ondernemen. 

“Als klein bedrijf willen we aantonen dat niet enkel grote bedrijven bezig zijn met inclusief ondernemen. Meerdere kleine bedrijven kunnen samen bergen verzetten. Alle begonnen zaken zijn gewonnen zaken.”

Bekijk hier het filmpje van Zenner Schilderwerken. 

Meer informatie kan je terugvinden op hun website: Zenner schilderwerken.