Home » Voorbije edities

Voorbije edities

Al twee keer is Sterpunt Inclusief Ondernemen met de Werkplekarchitecten op zoek gegaan naar de meest inclusieve onderneming.  Ontdek hieronder de verschillende edities. 

Award Inclusieve Ondernemen 2020

Na de succesvolle editie van 2018 werd er in het Corona jaar 2020 een nieuwe (online) editie van de Award Inclusieve Onderneming georganiseerd. Alle 2.000 bedrijven die een referentiebewijs ontvingen in 2019 of 2020 konden zich kandidaat stellen.

Een vakjury selecteerde daarna 5 ambassadeurs. Op 26 november 2020 werd via dit filmpje bekend gemaakt wie van hen de winnaar is, de meest inclusieve onderneming.  En dat werd We and Work (Waw)

De 5 ambassadeurs: 

Alle deelnemers

Award Inclusief Ondernemen 2018 

In 2018 werd de allereerste Award Inclusieve onderneming uitgereikt door Sterpunt Inclusief Ondernemen.

Een jury van 5 leden met expertise inzake arbeidsmarktbeleid en duurzame ontwikkelingsdoelstellingen selecteerden 7 genomineerden en de uiteindelijke winnaar. Hierbij werd rekening gehouden met gepreciseerde criteria, gerelateerd aan de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de VN.

Ambassadeurs inclusief ondernemen

Tijdens de Award uitreiking werden ook 6 genomineerde bedrijven aangesteld. Zij fungeerden als ambassadeurs Inclusief Ondernemen gedurende twee jaar (2018 - 2019) en konden met hun verhalen collega’s inspireren. De genomineerde ondernemingen 2018 komen zowel uit profit, social profit, overheid en privé. Het zijn: Beauprez

Gomad kwam op 29 november als winnaar uit de bus van de allereerste Award Inclusieve Onderneming. Het jonge, snel groeiende bedrijf telt momenteel 15 medewerkers waarvan 13 erkende vluchtelingen. Ze snijden, wassen, bereiden en verpakken groenten die vervolgens hun weg naar de consument vinden via horecazaken en retailers zoals Bio Planet.

De genomineerden kregen allemaal een plekje in het inclusieboek 2018: Inclusief werken en ondernemen. Ze konden deelnemen aan de workshop storytelling met Guido Everaert en werden uitgenodigd voor een panel tijdens de uitreiking van de referentiebewijzen 2019. 

Via deze link kom je alles te weten over de Award inclusieve onderneming 2018.