Home » Referentiebewijzen 2019

Referentiebewijzen 2019

Een Referentiebewijs bevestigt dat bedrijf x, y of z in samenwerking met de Werkplekarchitecten werkervaringskansen heeft gegeven aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Het Referentiebewijs toont ook aan dat de houder, door kansen te geven, rechtstreeks bijdraagt tot de realisatie van vier Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's):

  • SDG 1 – geen armoede
  • SDG 4 – kwaliteitsonderwijs
  • SDG 8 – waardig werk en economische groei
  • SDG 10 – ongelijkheid verminderen

Tot slot is het een ‘toegangsticket’ tot de Award Inclusief Ondernemen. Immers, alle organisaties die in 2019 of in 2020 een Referentiebewijs ontvangen, kunnen zich in 2020 kandidaat stellen voor de tweede editie van deze Award.

De Werkplekarchitecten selecteerden dit jaar 995 inclusieve ondernemingen in Vlaanderen en Brussel. Deze ondernemingen werden reeds uitgenodigd om op één van de drie uitreikingsmomenten, die zullen plaatsvinden op drie verschillende locaties, hun Referentiebewijs in ontvangst te komen nemen. De uitreikingsmomenten zullen in het teken staan van de geselecteerde ondernemingen en de Werkplekarchitecten. We maken er boeiende namiddagen van in een unieke setting en met een geanimeerd programma. Ook de ambassadeurs inclusief ondernemen (de genomineerde bedrijven voor de Award 2018) zullen aanwezig zijn.

Download het volledige programma van de Referentiebewijsuitreiking 2019 hieronder bij downloads.

 

Uitreiking Referentiebewijzen 2019

- Waregem

Het eerste uitreikingsmoment zit er op! Bedankt Cras Woodgroup voor de ontvangst en de prachtige en unieke setting. Bedankt aan alle inclusieve ondernemingen om zo talrijk aanwezig te zijn. Bedankt aan onze gastsprekers die ons inspireerden met hun verhalen. En bedankt aan alle Werkplekarchitecten voor de samenwerking. 

Ben jij benieuwd naar de foto's? Blik terug via deze link.

Artikel in HLN over de uitreiking in Waregem: Museum Eperon d’Or krijgt erkenning als inclusieve onderneming

Lees het artikel op de website van Gent stad in werking: 995 referentiebewijzen voor Inclusieve Ondernemingen in 2019

- Brussel 

Ook van het tweede uitreikingsmoment hebben we genoten. Dank aan alle ondernemingen en Werkplekarchitecten die aanwezig waren! Ook dank aan onze twee gastsprekers van Oxfam en Puuur die een mooie presentatie voorbereid hadden. 

Bekijk de foto's via deze link.

Lees het artikel '995 bedrijven benoemd tot 'Inclusieve Onderneming' 2019' op de website van Tracé Brussel. 

- Olen

Hoe kwamen we in Olen terecht? Gastbedrijf Guenther Bakeries kreeg vorig jaar een referentiebewijs en nam deel aan de award Inclusieve Onderneming 2018. Het bedrijf werd een van de 7 genomineerde kandidaten voor de Award. Op donderdag 13 juni mochten we dan bij hen ook de referentiebewijzen voor de regio's Antwerpen en Limburg uitreiken. 

Bekijk de sfeerbeelden via deze link.

De uitreiking kwam ook in de krant Metro en op de website van Made in Kempen.

 

 

Heb je een vraag of wens je meer te weten over de Referentiebewijzen? We horen het graag via inclusiefondernemen@dewerkplekarchitecten.be