Home » Referentiebewijzen

Referentiebewijzen

Sterpunt Inclusief Ondernemen organiseert verschillende campagnes om inclusief ondernemen te promoten, bedrijven te sensibiliseren en inclusieve ondernemingen in de bloemetjes te zetten. Elk jaar reiken we referentiebewijzen uit aan bedrijven die werk maakten van werkplekleren, job- en/of taalcoaching of tewerkstelling, in samenwerking met een Werkplekarchitect.

Bedrijven met een referentiebewijs kunnen om de twee jaar deelnemen aan de Award wedstrijd voor beste inclusieve onderneming.

Wat is dat, een referentiebewijs?

Een referentiebewijs bevestigt dat bedrijf x, y of z in samenwerking met de Werkplekarchitecten werkervaringskansen heeft gegeven aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Het Referentiebewijs toont ook aan dat de houder, door kansen te geven, rechtstreeks bijdraagt tot de realisatie van vier Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's):

  • SDG 1 – geen armoede
  • SDG 4 – kwaliteitsonderwijs
  • SDG 8 – waardig werk en economische groei
  • SDG 10 – ongelijkheid verminderen

Wat kan u doen met een referentiebewijs? 

  • Een plaats geven in uw jaarverslag
  • Naar uw medewerkers bekend maken dat u bijdraagt aan de diversiteit op uw werkvloer
  • Op een zichtbare plaats ophangen in uw bedrijf zodat stakeholders kunnen zien dat u maatschappelijk verantwoord onderneemt
  • Gebruiken als illustratie van een sociale clausule bij overheidsopdrachten

Tot slot is het een ‘toegangsticket’ tot de derde editie van de Award voor Inclusieve Onderneming, die zal plaatsvinden in 2022. 

Referentiebewijzen 2021

De Werkplekarchitecten selecteerden 1200 ondernemingenvoor een referentiebewijs. Dit zijn ondernemingen waarmee zij samen werkten in de loop van 2020 op het vlak van werkplekleren, tewerkstelling of job / taalcoaching. Deze bedrijven kunnen zich nu al inshrijven voor de Award 2022. 

Referentiebewijzen 2020

In 2020 lanceerde Sterpunt Inclusief Ondernemen voor de 5e keer haar campagne ‘Referentiebewijzen’. 1485 bedrijven kregen een Referentiebewijs in de bus. 

Referentiebewijzen 2019

Meer weten over de campagne Referentiebewijzen 2019?