Home » Peeters Govers NV

Peeters Govers NV

Het familiebedrijf Peeters Govers is al sinds 1947 een gevestigde waarde op gebied van voeding. In 2015 brak een nieuw tijdperk aan en werden we trotse franchisepartner van Albert Heijn. We groeiden uit tot de grootste franchisenemer van België, maar stonden er op onze familiale en persoonlijke waarden te bewaren. We dragen deze waarden uit met hart en ziel en net daarom zetten we zo hard in op inclusie. Het maakt deel uit van ons DNA, van wie we zijn en hoe we inzetten op een duurzame toekomst. En vooral hoe we samen met onze medewerkers willen groeien.

Door in te zetten op maatschappelijke en sociale issues engageren we ons om ook mensen met afstand tot de arbeidsmarkt de kans te geven op te groeien. Kansen om hun vaardigheden te ontdekken, zichzelf verder te ontplooien, betekenisvolle ervaringen op te doen, een waardevol plekje in onze maatschappij te betekenen, de taal machtig te worden, een waardevolle perspectief te bieden op een betere toekomst, enzovoort. De leermotieven en doelstellingen zijn voor iedereen enorm divers, daarom luisteren we naar ieders verhaal en onderzoeken we waar hun kwaliteiten en talenten liggen. Zo helpen we hen hun volledig potentieel te realiseren.

In elk individueel verhaal worden de medewerkers bijgestaan door een trajectbegeleider en een mentor op de werkplek. Daarom versterken we onze leidinggevenden in het ‘coachend leiderschap’ met een intensieve opleiding. De teams in de supermarkten zijn zeer divers samengesteld wat betreft leeftijd, opleidingsniveau, ervaring, persoonlijkheden, culturele achtergrond,… Het is dan ook belangrijk dat onze supermarktmanagers zich kunnen afstemmen op elke medewerker, kunnen inzetten op ieders kwaliteiten en een inspirerende omgeving kunnen creëren waar leren mogelijk én fijn is.

Er wordt samen met de geëngageerde werkplekarchitecten een persoonlijk ontwikkelingsplan opgesteld waarin frequent bijgestuurd kan worden tijdens evaluatiemomenten. Dit is echt nodig om een motiverend, gezond en veilig werkklimaat te creëren. Zo is Yari al meer dan 5 jaar een vaste waarde in Albert Heijn Gierle. Yari is een 28-jarig man met een verstandelijke beperking die via begeleid werken wordt ingezet. Twee dagen per week zorgt hij ervoor dat de zuivelafdeling aangevuld en perfect geëtaleerd is. Hij heeft door de jaren heen zelf aangegeven dat hij zich het beste voelt in deze afdeling en dat straalt hij ook uit naar de klanten.

Onze supermarktmanagers zetten ook in op een zo optimaal mogelijke werk-privé balans. Zo worden de planningen op maat gemaakt en afgestemd op hun andere activiteiten zoals Nederlandse les, bustijden woon/werkverkeer, schooluren kinderen, …

In deze nieuwe economische realiteit waar de ‘war for talent’ de kop opsteekt, is het bovendien belangrijk om je HR-strategie aan te passen. Dankzij de aangereikte integratiemethodes en -tools zijn wij in een stroomversnelling terecht gekomen en konden we ons meer en meer verdiepen in alternatieve tewerkstelling met mooie verhalen als gevolg. Zo is Hamza dit jaar ons team in Albert Heijn Zaventem komen versterken. Hamza is 34-jarige man die de burgeroorlog in Syrië is ontvlucht en al snel via IBO bij ons aan de slag ging. In Syrië was hij architect voor tal van overheidsprojecten. Hamza is vastberaden om zijn beroep in België verder te zetten en wil daarom de taal zo snel mogelijk machtig worden. In onze winkel staat hij met beide voeten in de praktijk en is zijn taalbarrière voor het Nederlands volledig verdwenen. Gecombineerd met Nederlandse les is dit volgens ons de beste leerschool. Zijn leervermogen was opmerkelijk en daarom gaven we hem steeds meer verantwoordelijkheden.

Deze succesverhalen kunnen we enkel maar schrijven dankzij de nauwe samenwerking met alle geëngageerde partners die de Vlaamse Overheid aanbiedt. Samen blijven we resoluut onze krachten bundelen voor deze duurzame evolutie in de maatschappij.

Bekijk hier het filmpje van Peeters-Govers

Ontdek meer op hun website: Albert Heijn Peeters-Govers (albertheijnpeetersgovers.be)