Ook in corona tijd kunnen ondernemingen rekenen op een jobcoach

IVV Sint-Vincentius ondersteunt anderstalige stagiairs verpleegkunde in taal

IVV Sint-Vincentius uit Gent schakelt al verschillende jaren een taalcoach van Werkplekarchitect Compaan in om anderstalige stagiairs verpleegkunde te versterken in taal. Ook in coronatijden kunnen ze rekenen op Compaan:

Compaan-taalcoach Leen

“Elke avond om 20u klap ik voor zij die het land draaiende houden, maar heel speciaal klap ik voor mijn helden…de anderstalige stagiairs verpleegkunde van het IVV Sint-Vincentius! Een stagiair vertrok, net na de eerste opgelegde veiligheidsmaatregelen, op stage in een woonzorgcentrum. Met een gezonde angst, maar met een grote drive om mensen te verzorgen en een verschil te maken. De uiterst vreemde werksituatie zorgt natuurlijk wel voor veel vragen.”

“Zowel de school en ikzelf schakelen, noodgedwongen, over op begeleiding vanop afstand. We werken via mail, sms, whatsapp en videochat. Naast talige ondersteuning, zoals het nalezen en verbeteren van opdrachten op schrijffouten, zinsbouw of -structuur, luister ik ook naar hoe stagiairs zich voelen, zoek ik mee naar oplossingen waar nodig. Dit doet hen goed.”

Studentenbegeleider Frauke van het IVV Sint-Vincentius

“Onze anderstalige studenten ervaren de taalcoaching als een grote meerwaarde! In de eerste plaats omdat ze natuurlijk veel bijleren op vlak van taal en communicatie. Maar ook omdat het voor hen stress wegneemt: er is iemand extra die hen steunt en de situatie bekijkt vanuit de (taal)bril waarvan zij het gevoel hebben die te missen. Bovendien staat deze persoon niet alleen op een eiland, maar werkt deze nauw samen met de school.”

 

Wil je meer weten over job en taalcoaching? Ga naar www.jobentaalcoaching.be

Bron: www.compaan.be