Home » Nieuws » Infosessie Referentiebewijs...

Infosessie Referentiebewijs - Inclusieve Onderneming Award

Logo van de Inclusieve Onderneming Award van 2024.

Sterpunt Inclusief Ondernemen organiseert verschillende campagnes om inclusief ondernemen te promoten bij ondernemingen. Twee grote acties zijn de Referentiebewijzen en de Inclusieve Onderneming Award.  

Op dinsdag 26 september 2023 organiseren we een infosessie voor alle organisaties die graag meer informatie willen over het Referentiebewijs en de Inclusieve Onderneming Award 2024. De webinar start om 12u, en zal een halfuur duren. Schrijf je hier in! 

Het Referentiebewijs is een certificaat dat aantoont dat een bedrijf werkervaringskansen heeft gegeven aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het bevestigt dat het bedrijf het voorgaande jaar een van de volgende acties deed met de hulp van een Werkplekarchitect: werkplekleren; job- en taalcoaching; tewerkstelling; en HR-beleid. Bovendien toont het Referentiebewijs aan dat de onderneming bijdraagt aan de realisatie van vier Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) van de Verenigde Naties: geen armoede (1); kwaliteitsonderwijs (4); waardig werk en economische groei (8); en ongelijkheid verminderen (10).  

Met een Referentiebewijs kan een onderneming dus aantonen aan de stakeholders dat ze zich inzetten voor inclusie; maar ze kunnen ook een stapje verder gaan. Gemotiveerde ondernemingen kunnen ook deelnemen aan het tweejaarlijkse Inclusieve Onderneming Award van Sterpunt Inclusief Ondernemen. De Inclusieve Onderneming Award lauwert bedrijven die het begrip 'inclusief ondernemen' hoog in het vaandel dragen. Naar aanloop van het grote evenement worden vijf ambassadeurs verkozen door een onafhankelijke vakjury en tijdens de Award wordt daaruit een winnaar gekozen door het publiek. De volgende editie vindt in het najaar van 2024 plaats en bedrijven kunnen zich beginnen kandideren vanaf begin 2024. Neem zeker een kijkje op de website van Dag van Inclusie voor een uitgebreide throwback!

Neem deel aan de infosessie waar we meer uitleg geven en waar je vragen kunt stellen! De infosessie gaat digitaal door op dinsdag 26 september 2023 van 12u tot 12u30. Schrijf je hier in! 

Voor meer informatie kunnen jullie steeds terecht op info@dewerkplekarchitecten.be.