Inclusieve bedrijven zijn innovatief

In ons managementboek “#Zero exclusion, inclusie als DNA van de innovatieve organisatie” - dat ik samen met collega Wendy Ranschaert schreef - leggen we uit hoe sterk innovatie en inclusie verweven zijn.  Een vijftiental boeiende experten bieden inzichten over waarom inclusief ondernemen cruciaal is in een veranderende arbeidsmarkt. Tien succesvolle werkgevers tonen dan weer in detail hoe ze het aanpakken.

Innovatieve bedrijven zijn inclusief - ze trekken verschillende profielen aan en managen die diversiteit op een slimme manier zodat het creativiteit en productiviteit stimuleert. Inclusieve bedrijven zijn innovatief, want ze doen het toch altijd nét iets anders - in hun employer branding, rekrutering of personeelsbeleid. Ze zetten in op leerpotentieel en persoonlijke groei. Inclusief ondernemen is de beste strategie om sterk te staan tegenover de groeiende complexiteit op de arbeidsmarkt.  In tijden van economische groei én, zoals we vandaag live meemaken, nog meer in crisistijden.

Zo ook de kandidaten voor de Award Inclusief Ondernemen 2020 die zich met veel passie en gedrevenheid inzetten voor hun mensen, voor hun bedrijf en voor een betere wereld.

Als jurylid kijkt Fatima vooral naar de strategische aanpak en inbedding van inclusie in de brede organisatie. Voorbij de doelgroepenbenadering en voorbij een projectmatige aanpak.

Fatima is adviseur beleid & strategie bij de VDAB. Vanuit #zeroexclusion werkt zij aan het stimuleren van inclusief ondernemen en het interconnecteren van werkgevers, partners, academici en andere actoren rond dit thema.