Boeklancering: Inclusief werken en ondernemen: Op weg met ambassadeurs in Vlaanderen

Met trots stellen wij u het Inclusieboek 2020 voor: Inclusief werken en ondernemen: op weg met Ambassadeurs in Vlaanderen.  

Sinds 26 november is de Award winnaar Inclusieve Onderneming 2020 bekend. Samen met vier andere ambassadeurs zetten de Werkplekarchitecten deze bedrijven in het daglicht om hun collega’s te inspireren op weg naar inclusief werken en ondernemen.  

Sterpunt Inclusief Ondernemen bundelde hun bedrijfsverhalen en vond enthousiaste schrijvers om het inclusief werken en ondernemen concrete invulling te geven. Het resultaat ervan is, in samenwerking met uitgeverij Politeia, een inspirerende publicatie geworden.

Het boek is te bestellen via de website van Politeia

 

Korte inhoud:

Inclusief werken en ondernemen vertaalt zich in heel concrete acties op de werkvloer. Een reis doorheen enkele steunmaatregelen illustreert de impact ervan op een duurzame arbeidsinschakeling. Want ondernemers weten maar al te goed dat diversiteit in hun onderneming een vanzelfsprekendheid geworden is: jong, oud, man, vrouw, transgender, origine, godsdienst, kort- en langgeschoold. Niet de samenstelling is een issue. Wel het management van dit diverse medewerkerspubliek.

In deze publicatie vermengen doen en denken zich in doenken. Concrete acties van bedrijven en werk- en denkmodellen inspireren om verder het inclusief werken en ondernemen te verkennen. De content is geschreven naar aanleiding van de Award voor Inclusieve Onderneming 2020.

 

Dank aan de vele gastauteurs die een bijdrage leverden aan dit boek, aan de Werkplekarchitecten die dit boek mee sponsorden, en aan ESF en GTB als hoofdsponsors.
 
Veel leesgenot en inspiratie!