Home » Inclusieve Onderneming...

Inclusieve Onderneming Award 2022

Dit jaar organiseert Sterpunt Inclusief Ondernemen voor de derde keer de Inclusieve Onderneming Award op 10 oktober 2022. Deze award lauwert ondernemingen die het begrip 'inclusief ondernemen' hoog in het vaandel dragen. Deze ondernemers hebben zich in de afgelopen twee jaar steeds een grote maatschappelijk rol gespeeld door mensen met drempels tot de reguliere arbeidsmarkt aan het werk te stellen. Met de Inclusieve Onderneming Award willen we ze oprecht bedanken en hen in de kijker zetten. 

Vinkt je onderneming de onderstaande vakjes af? Dan komt ze zeker en vast in aanmerking voor de Inclusieve Onderneming Award 2022.

  • Aanbieden van job- en taalcoaching;
  • Gebruiken van stageformules in het werkplekleren
  • Tewerkstelling van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt;
  • En door al die inspanningen in het bezit zijn van een 'Referentiebewijs Inclusieve Onderneming' (2021 en/of 2022).

Alleen de inclusieve ondernemingen die een ‘Referentiebewijs Inclusieve Onderneming’ hebben ontvangen van de Werkplekarchitecten kunnen deelnemen aan de Award. Dat referentiebewijs toont aan dat ze concreet bijgedragen hebben aan de arbeidsinschakeling van mensen met potentieel op de arbeidsmarkt - hoe divers ook - en zo ook rechtstreeks meewerken aan de realisatie van de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (Sustainable Development Goals) van de VN.

Jury

Geen Award uitreiking zonder jury. Sterpunt Inclusief Ondernemen stelt een externe jury aan met vijf experten rond Inclusief Ondernemen. Zij zullen de komende maanden over de deelname dossiers buigen om zo tot 5 welverdiende Ambassadeurs te komen! Ontdek hier welke experten zich hiervoor hebben geëngageerd! 

De 5 ambassadeurs zijn gekend! 

De externe jury heeft zich gebuigd over de 16 kandidaten die hun kandidatuur hebben ingestuurd. Ontdek hier wie ze zijn. 

Het was geen makkelijke beslissing om tot de 5 ambassadeurs te komen, want ook in deze editie werd het duidelijk dat vele organisaties op hun werkvloeren inclusie verder uitdragen. 

De jury heeft toch nog een beslissing kunnen maken en 5 ambassadeurs kunnen keizen. De keuze werd gemaakt rekening houdend met de acties die de onderneming (dagelijks) op de werkvloer doet en dit zowel in het verleden, heden als gepland naar de toekomst. Daarnaast werd er ook rekening gehouden met de groote van de onderneming en de manier waarop inclusie is ingebed in de dgaelijkse handelingen, visie en strategie. 

Ontdek hier de 5 ambassadeurs. 

Dag van Inclusie

De winnaar de Inclusieve Onderneming Award zal verkoezen worden op de Dag van Inclusie, op 10 oktober 2022 in het Provinciehuis van Vlaams-Brabant, te Leuven. 

Prijzen

Voor de winnaar

Voor de vijf ambassadeurs (incl. de winnaar):

  • Een reportage over jouw onderneming in het Inclusieboek 2022. 
  • Een bedrijfsfilmpje dat je kan delen op sociale media en website. 
  • Gratis publiciteit. 
  • Een nieuwe mijlpaal voor jouw organisatie of bedrijf. 

Voor alle deelnemers: 

  • Een exemplaar van het Inclusieboek 2022.
  • Een leuke verrassing. 

Tot dan! 
Sterpunt Inclusief Ondernemen team