Home » Cosmofarma, diversiteit en...

Cosmofarma, diversiteit en inclusie als norm

Cosmofarma is een familiebedrijf en maakt deel uit van Cosmogroup. Het maken van gepersonaliseerde supplementen voor de gezondheids- en sportindustrie is wat ons team inspireert. We zijn gespecialiseerd in epigenetische en nutrigenomische toepassingen. 

Binnen onze organisatie wordt er al jaren gewerkt volgens de 'triple P bottomline' (people-planet-profit). Voor ons zijn sociale en ecologische prestaties net zo belangrijk als het ondernemerschap zelf. Met klanten in 37 landen is het essentieel dat we ook een divers medewerkersbestand hebben. Zij begrijpen als geen ander de smaakvoorkeur en behoeften van onze wereldwijde klanten. Smaak primeert bij de keuze van sport confiserie. 

Inclusie, diversiteit en duurzaamheid hebben altijd standaard deel uitgemaakt van onze bedrijfscultuur en al onze producten worden ontwikkeld rond deze visie. Tot het najaar van 2019 kenden we het bestaan niet van organisaties die inclusie bevorderen op de werkvloer. Pas toen we kennis maakten met Werkplekarchitect Compaan konden we echt de nadruk leggen op inclusie, als katalysator om de diversiteit in ons bedrijf te benutten. 

Tot dan was het heel moeilijk om ons personeelsbestand succesvol uit te breiden maar dankzij de aangeboden tools (jobcoaching en taalopleiding) zijn we in een stroomversnelling gekomen. Vandaag is ons medewerkersbestand meer dan verdubbeld. Diversiteit en inclusie zijn de norm. Als Belgisch exporterend bedrijf moeten we knokken tegen de bedrijven in lageloonlanden. Vandaag zijn we erkend als innoverend bedrijf en we horen bij de beste in onze branche omdat we de unieke sterke punten en talenten van elke persoon, ongeacht geografie, leeftijd, cultuur, ras / etniciteit, geslacht, genderidentiteit, seksuele geaardheid, religie of fysieke mogelijkheden verwelkomen. 

De verschillende achtergronden, ervaringen en perspectieven leiden tot meer innovatie en betere probleemoplossing in onze organisatie. Precies daarom zullen we diversiteit en individualiteit altijd blijven omarmen op een manier die al onze medewerkers en ondersteunende inclusie organisaties het gevoel geeft gewaardeerd en betrokken te zijn. Zo komen talenten tot bloei en wordt niet alleen het individu sterker, maar ook de organisatie. 

De weg is het doel. 

Bekijk het filmpje over cosmofarma